Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών Ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών Ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές μας,

Είναι ιδιαίτερη η χαρά να σας υποδεχόμαστε, όλους μαζί, αλλά και την καθεμία/καθένα ξεχωριστά στην επιλογή σας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), το πρώτο «πράσινο Πανεπιστήμιο» και το δεύτερο σε αριθμό φοιτητών Ίδρυμα στην Αττική.

Από καρδιάς, σας συγχαίρουμε για την μοναδική επιτυχία σας! Ακόμη, ευχαριστούμε τους δικούς σας ανθρώπους που στήριξαν και συνεχίζουν να το κάνουν την κοπιώδη αυτή προσπάθειά σας.

Η συμμετοχή σας στο ακαδημαϊκό μας οικοσύστημα των περίπου 65 χιλιάδων προσώπων, διαφόρων κατηγοριών, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιό μας, το εμπλουτίζει και σας καλούμε από κοινού και δημιουργικά να συνδιαμορφώσουμε τη νέα, ανοδική πορεία εξέλιξης και καταξίωσης.

Παρόλο τον τέταρτο χρόνο ύπαρξής του, το ΠΑΔΑ με την καινοτόμο πορεία του και αξιοποιώντας τις σημαντικές ιστορικές του καταβολές δεκάδων χρόνων εκπαίδευσης και έρευνας, θεωρείται ως το πλέον ταχέως αναπτυσσόμενο Ελληνικό ΑΕΙ στη χώρα, στην νοτιανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο.

Ήδη περιλαμβάνεται στα 801+ καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως και αναφορικά με δείκτες-στόχους βιωσιμότητας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ελληνικά πανεπιστήμια προσδιορίζεται ως 1ο για την καλή υγεία και ευεξία – 2ο για την προσιτή και καθαρή ενέργεια – 5ο για την ποιότητα της εκπαίδευσης και 7ο στην συνολική κατάταξη των πανεπιστημίων της χώρας μας (πηγή: “Impact Rankings, Times Higher Education 2022”). Καλλιεργεί στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, την οικονομία, την κοινωνία των πολιτών και τον κοσμοπολιτισμό με άνω των 1000 διεθνών ακαδημαϊκών συμφωνιών συνεργασίας και ανταλλαγών.

Διαθέτει 6 Σχολές (Σχολή Δημόσιας Υγείας, Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Τροφίμων, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Σχολή Μηχανικών) και 27 Τμήματα υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα πανεπιστημιακών σπουδών.

Οι χώροι του Πανεπιστημίου βρίσκονται σε τρεις πανεπιστημιουπόλεις (δύο στο Αιγάλεω: στο Άλσος και στον Αρχαίο Ελαιώνα και μία στην Αθήνα), ενώ σε εξέλιξη ολοκλήρωσης βρίσκεται και τέταρτη πανεπιστημιούπολη στο Μοσχάτο. Επιπρόσθετα, έχει ξεκινήσει η δημιουργία νέου τριώροφου κτηρίου στην πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω, καθώς και η ανάπτυξη πανεπιστημιούπολης με φοιτητικές εστίες και λοιπούς χώρους υποστήριξης στο Πάρκο Πόλης στα Άνω Λιόσια.

Στρατηγική μας είναι το να επενδύουμε στους ανθρώπους και επιδιώκουμε όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα να συνεργάζεται αρμονικά και δημιουργικά, με ένα κοινό όραμα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να είναι στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς ένα ισχυρό, σύγχρονο, προοδευτικό Πανεπιστήμιο, με δημόσιο χαρακτήρα, αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ένα Ίδρυμα ευχάριστης καθημερινότητας, ένας χώρος στον οποίο να μπορούμε αρμονικά να ζούμε και να επικοινωνούμε. Ένα Πανεπιστήμιο που θέτει υψηλά τα θέματα συμπερίληψης, επιστήμης, υγείας, αυτοπροσδιορισμού, αξιοπρέπειας, πολιτισμού, αθλητισμού και οικολογίας.

Τα χρόνια της φοίτησής σας είναι τα πιο δημιουργικά σε όλα τα επίπεδα, γιατί αποκτάτε γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, βιωματικές εμπειρίες και διαμορφώνετε μοναδικές προϋποθέσεις για την κοινωνία της εργασίας και της προαγωγής της επιστήμης, αλλά και την προσωπική σας ζωή.

Κατανοούμε ότι τα σύγχρονα γεγονότα δημιουργούν και δικαιολογημένα αισθήματα άγχους, απογοήτευσης και πολλά ερωτηματικά. Να έχετε αισιοδοξία, ευαισθησία και αγάπη απέναντι σε αυτό που επιλέξατε να σπουδάσετε και να προσφέρετε απλόχερα θετική ενέργεια στην καθημερινότητά σας. Επιδίωξή μας, είναι να είστε η γενιά που καλυτερεύει την ποιότητα της ζωής όλων μας.

Ευχόμαστε η φοίτησή σας να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη και παραγωγική, ανάλογη των προσδοκιών και των ονείρων σας.

Και πάλι συγχαρητήρια, με υγεία και δύναμη ψυχής! Να έχετε μια καλή ακαδημαϊκή χρονιά!
Είμαστε στη διάθεσή σας.

Οκτώβριος 2022

καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής
Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών Ακαδημαϊκού έτους 2022-2023