Εγκαταστάσεις

Πιστό στη φιλοσοφία του για παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών και λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές και συλλογικές ανάγκες των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών του, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στοχεύει στη διαρκή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών του πόρων και της υλικοτεχνικής του υποδομής.

 

Μέσα από τη συνεχή του επιδίωξη για τη παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την υποστήριξη των διάφορων προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει. Το σύνολο των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πραγματοποιούνται στις σύγχρονες υποδομές των δύο πανεπιστημιουπόλεων, οι οποίες προσφέρουν μοντέρνους χώρους διδασκαλίας και έρευνας, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και υποστήριξης για το σύνολο των φοιτητών μας. Και οι δύο πανεπιστημιουπόλεις εκτός από τους χώρους διδασκαλίας και έρευνας διαθέτουν συνεδριακά κέντρα, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, γυμναστήρια, χώρους υγειονομικής περίθαλψης, κυλικεία και χώρους αναψυχής για τους φοιτητές.

 

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου υλοποιούνται στις αίθουσες διδασκαλίας της Πανεπιστημιούπολης 1 & 2. Το σύνολο των αιθουσών είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα έπιπλα, κατάλληλα για εκπαιδευτικούς σκοπούς και διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό & εκπαιδευτικό εξοπλισμό (Video Projector, Η/Υ, Internet). Επίσης, είναι επαρκώς φωτιζόμενες, αεριζόμενες και διαθέτουν σύστημα κεντρικής θέρμανσης, κλιματισμού.

 

Σημείο αναφοράς τη παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών αποτελεί η λειτουργία σύγχρονων εργαστηρίων, τα οποία να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής λειτουργεί μεγάλος αριθμός εργαστηρίων που καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται.

 

Οι φοιτητές μας έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια, που είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο τεχνολογικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό (Video Projector, Overhead Projector, Διαδραστικούς Πίνακες, Η/Υ, Internet) Για την εκπόνηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποχρεώσεών τους, τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, στους οποίους είναι εγκατεστημένο το απαραίτητο λογισμικό που απαιτείται για την διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων τα οποία υποστηρίζει το εκάστοτε εργαστήριο.

 

Στη διάθεση των φοιτητών βρίσκονται τόσο η κεντρική βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης 1 όσο και αυτή της Πανεπιστημιούπολης 2. Οι βιβλιοθήκες διαθέτουν το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό καθώς επίσης και τις κατάλληλες υποδομές για την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Στον δικτυακό κόμβο των βιβλιοθηκών αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες και δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους μηχανογραφημένους καταλόγους, τις ηλεκτρονικές πηγές, τα ηλεκτρονικά περιοδικά, κ.α.

 

Το σύνολο των δράσεων του Πανεπιστημίου (Ημερίδες, Συνέδρια, Σεμινάρια, Ορκωμοσίες) πραγματοποιούνται στα δύο σύγχρονα συνεδριακά κέντρα  που διαθέτουν οι πανεπιστημιουπόλεις .

 

Το Συνεδριακό Κέντρο της πανεπιστημιούπολης 1 είναι ένας σύγχρονος χώρος πολλαπλών χρήσεων. Έχει κατασκευαστεί στην θέση του παλαιού κεντρικού αμφιθεάτρου και  βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο Κ1 των κεντρικών εγκαταστάσεων. Το Συνεδριακό κέντρο περιλαμβάνει την κεντρική αίθουσα  455 τ.μ. και  344 θέσεων ειδικά διαμορφωμένη και φιλική στα ΑμεΑ.

 

Το Συνεδριακό Κέντρο  της πανεπιστημιούπολης 2 έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα επίπεδα συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 1500 συνέδρους ταυτόχρονα. Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο, σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές που συνδυάζει την υψηλή αισθητική και τη σύγχρονη τεχνολογία, με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλών απαιτήσεων. Ο περιβάλλων χώρος είναι δομημένος με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση, διέλευση και στάθμευση.

 

Το σύνολο των υποδομών οι οποίες φιλοξενούνται στις δύο πανεπιστημιουπόλεις πληρούν βασικές αρχές οι οποίες σχετίζονται με την κατασκευή των κτιρίων, την ενεργειακή διαχείριση, το φωτισμό, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και το φωτισμό και την υγιεινή και ασφάλεια.