Μήνυμα Προέδρου

Χριστίνα Ουζούνη,
Καθηγήτρια

“Σκοπός του Τμήματος Εργοθεραπείας είναι η διασφάλιση της ποιότητας εκπαίδευσης του αντικειμένου της Εργοθεραπείας και η προαγωγή της έρευνας ώστε οι φοιτητές μας να καταρτιστούν άρτια στο αντικείμενο τους και να εξελιχτούν σε ανεξάρτητους και αυτάρκεις επιστήμονες στον κλινικό, στον ερευνητικό ή/και στον ακαδημαϊκό τομέα”

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητές/οί φοιτήτριες/τές,

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη υγείας που ασχολείται με πολλούς και διαφόρους εργοθεραπευτικούς τρόπους

  • με όλο το ηλικιακό φάσμα (από βρέφη έως υπέργηρα άτομα),
  • σε όλα τα περιβάλλοντα (σπίτι, σχολείο, εργασία, κοινότητα),

 

καλύπτοντας τις ανάγκες του ατόμου σε κινητικό, αισθητηριακό, νοητικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο ώστε το άτομο να εκτελεί τα έργα που επιθυμεί, έχει ανάγκη ή αναμένεται να κάνει,

  • τροποποιεί το περιβάλλον με απώτερο σκοπό την αύξηση της λειτουργικότητας και ανεξαρτητοποίησης του ατόμου, και
  • ενισχύει το εσωτερικό κίνητρο του ατόμου για συμμετοχή στους διάφορους τομείς της ζωής του.

 

Το Τμήμα Εργοθεραπείας προσμετρά 43 χρόνια λειτουργίας. Σήμερα εκτός από τις προπτυχιακές σπουδές προσφέρει και διδακτορικές σπουδές.

Σκοπός του Τμήματος Εργοθεραπείας είναι η διασφάλιση της ποιότητας εκπαίδευσης του αντικειμένου της Εργοθεραπείας και η προαγωγή της έρευνας ώστε οι φοιτητές μας να καταρτιστούν άρτια στο αντικείμενο τους και να εξελιχτούν σε ανεξάρτητους και αυτάρκεις επιστήμονες στον κλινικό, στον ερευνητικό ή/και στον ακαδημαϊκό τομέα. Προς αυτήν την κατεύθυνση το πρόγραμμα που προσφέρεται είναι βασισμένο στις οδηγίες της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπείας.

Η φιλοσοφία και το όραμα μας είναι το Τμήμα Εργοθεραπείας να προσφέρει πάντα ένα ξεχωριστό, καινοτόμο και βασισμένο στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο οι φοιτητές να εκπαιδεύονται ουσιαστικά ώστε να ανταπεξέρχονται  αποτελεσματικά στους χώρους εφαρμογής της Εργοθεραπείας.

Ευχόμαστε στις/στους φοιτήτριες/τές μας καλή επιτυχία στις σπουδές τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε κοντά τους στην πορεία προς τη γνώση μιας επιστήμης με πολύ ενδιαφέρον και μεγάλη προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Εργοθεραπείας

Χριστίνα Ουζούνη

Καθηγήτρια