Υποδομές

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Πιστό στη φιλοσοφία του για παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών και λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές και συλλογικές ανάγκες των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών του, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στοχεύει στη διαρκή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών του πόρων και της υλικοτεχνικής του υποδομής.

Μέσα από τη συνεχή του επιδίωξη για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την υποστήριξη των διάφορων προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει. Το σύνολο των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πραγματοποιούνται στις σύγχρονες υποδομές των τριών Πανεπιστημιουπόλεων (Άλσους Αιγάλεω, Αρχαίου Ελαιώνα, Αθηνών), οι οποίες προσφέρουν μοντέρνους χώρους διδασκαλίας και έρευνας, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και υποστήριξης για το σύνολο των φοιτητών μας. Και οι τρεις Πανεπιστημιουπόλεις, εκτός από τους χώρους διδασκαλίας και έρευνας, διαθέτουν συνεδριακά κέντρα, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, γυμναστήρια, χώρους υγειονομικής περίθαλψης, κυλικεία και χώρους αναψυχής για τους φοιτητές.

Το σύνολο των υποδομών οι οποίες φιλοξενούνται στις τρείς Πανεπιστημιουπόλεις πληρούν βασικές αρχές οι οποίες σχετίζονται με την κατασκευή των κτηρίων, την ενεργειακή διαχείριση, τον φωτισμό, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, την υγιεινή και ασφάλεια.

ΧΩΡΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου υλοποιούνται στις αίθουσες διδασκαλίας των τριών Πανεπιστημιουπόλεων. Το σύνολο των αιθουσών είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα έπιπλα, κατάλληλα για εκπαιδευτικούς σκοπούς και διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό & εκπαιδευτικό εξοπλισμό (video projector, Η/Υ, Internet). Επίσης, είναι επαρκώς φωτιζόμενες, αεριζόμενες και διαθέτουν σύστημα κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Σημείο αναφοράς για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών αποτελεί η λειτουργία σύγχρονων εργαστηρίων, τα οποία να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής λειτουργεί μεγάλος αριθμός εργαστηρίων που καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται.

Οι φοιτητές μας έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια που είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο τεχνολογικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό (video projector, overhead projector, διαδραστικούς πίνακες, Η/Υ, Internet). Για την εκπόνηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποχρεώσεών τους, τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους είναι εγκατεστημένο το απαραίτητο λογισμικό που απαιτείται για την διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων τα οποία υποστηρίζει το εκάστοτε εργαστήριο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Το σύνολο των δράσεων του Πανεπιστημίου (ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια, ορκωμοσίες) πραγματοποιούνται στα τρία σύγχρονα συνεδριακά κέντρα που διαθέτουν οι Πανεπιστημιουπόλεις Άλσους Αιγάλεω, Αρχαίου Ελαιώνα και Αθηνών.

Το Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω είναι ένας σύγχρονος χώρος πολλαπλών χρήσεων. Βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο Κ1 των κεντρικών εγκαταστάσεων. Το Συνεδριακό κέντρο περιλαμβάνει την κεντρική αίθουσα  455 τ.μ. και  344 θέσεων, ειδικά διαμορφωμένη και φιλική στα ΑμεΑ. Το Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα επίπεδα συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ, με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 1.500 συνέδρων ταυτόχρονα. Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο, σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές, που συνδυάζει την υψηλή αισθητική και τη σύγχρονη τεχνολογία με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλών απαιτήσεων.

Εντός της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών έχει αναπτυχθεί ένα σύγχρονο μικρό Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αισθητική και τη σύγχρονη τεχνολογία με σκοπό τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το σύνολο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, βασισμένες σε σύγχρονες εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.  Αναλυτικότερα, οι φοιτητές έχουν δωρεάν πρόσβαση στις παρακάτω ηλεκτρονικές εφαρμογές: