Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.)

Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.)

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στη συνεδρίασή της στις 30.10.2018, αφού μελέτησε πρόσφατο δημοσίευμα σε Μ.Μ.Ε. σκέψεις για μετατροπή του ΠΑ.Δ.Α. σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, ομόφωνα εκφράζει την αντίθεσή της για τους παρακάτω λόγους:

α. Τα επιμέρους επιστημονικά αντικείμενα των Σχολών και των Τμημάτων του περιλαμβάνουν κατευθύνσεις με περιεχόμενο κοινωνικό, τεχνολογικό, επιστημών υγείας, ανθρωπιστικών σπουδών και τέχνης.

β. Όλα τα Τμήματά του έχουν δεχτεί πρωτοετείς φοιτητές που παρακολουθούν αναμορφωμένα και αναβαθμισμένα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου Α.Ε.Ι. – Πανεπιστημιακού Τομέα και έχουν προχωρήσει σε αναθέσεις διδακτορικών διατριβών, ίδιον ενός Α.Ε.Ι. – Πανεπιστημιακού Τομέα.

γ. Έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του Οργανισμού του ΠΑ.Δ.Α. ως Α.Ε.Ι. – Πανεπιστημιακού Τομέα και γίνεται επεξεργασία του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.

Πέραν αυτού ο διαχωρισμός σε εφαρμοσμένες και μη επιστήμες είναι παρωχημένος, παραπέμπει σε αντιλήψεις του 19ου αιώνα και δεν συμβάλλει στην ανανέωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη η χώρα για τον 21ο αιώνα.

 

Αιγάλεω 31 Οκτωβρίου 2018

Η  Δ.Ε. του ΠΑ.Δ.Α.

 

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση