Εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019,  στο Συνεδριακό Κέντρο «Περικλής Λύτρας», στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με  προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητή,κ. Παναγιώτη Καλδή.
 
Ακολούθησε   ομιλία,από την Α. Ε.τον Πρόεδρο της  Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας,κ. Δημήτριο Συλλούρη, με θέμα:«28 Οκτωβρίου 1940, εβδομήντα εννιά (79) χρόνια μετά: Η συμμετοχή των Ελλήνων της Κύπρου στους αγώνες για την Ελευθερία και η ιστορική ευθύνη του Ελληνισμού απέναντι στις σύγχρονες μορφές φασισμού»
 
Ο κ. Συλλούρης, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, τόνισε:
 
“Αποτίνουμε και φέτος με αισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη όλων όσοι αντιστάθηκαν σθεναρά στο τέρας του φασισμού, καθώς και όλων των θυμάτων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, με την ευχή το παράδειγμά τους να εμπνέει και να καθοδηγεί τις σημερινές γενιές και κάθε δημοκρατικό λαό που αγωνίζεται για ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Μπροστά στην κορυφούμενη αναβίωση φασιστικών νοοτροπιών και επιδιώξεων σήμερα από χώρες της περιοχής μας και συγκεκριμένα από τη γειτονική μας Τουρκία, αντιτάσσουμε τη δέσμευσή μας και διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για να αναχαιτίσουμε κάθε εχθρική ενέργεια και επιβουλή που στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία και στα κυριαρχικά δικαιώματά μας”.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα,με την ευγενική συμμετοχή της Χορωδίας της ΕΡΤ, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Νίκου Βασιλείου. Συνοδεία,στο πιάνο: o κ. Θάνος Μαργέτης.
 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ τ. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων (αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Βουλευτής Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ Εντεταλμένος Σύμβουλος Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Αττικής, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Εντεταλμένος Σύμβουλος Τομέα Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Αττικής, ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΚΗΣ Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Ελευσίνας,  ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΟΣ,Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ, Ναύαρχος ε.α. πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (Ελ.Ι.Σ.ΜΕ.).