Επιτυχία της φοιτητικής ομάδας Ποσειδών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής

Επιτυχία της φοιτητικής ομάδας Ποσειδών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

θα ήθελα να συγχαρούμε και φέτος τους φοιτητές της ομάδας ΠΟΣΕΙΔΩΝ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την νέα επιτυχία τους να βρεθούν στο top 10 των καλύτερων ομάδων του κόσμου στον ετήσιο διεθνή αγώνα Shell Eco Marathon (4-8 Ιουλίου) που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Η Ομάδα συμμετείχε στον αγώνα για 7η χρονιά με ιδιοκατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που σχεδιάστηκε κατασκευάστηκε και βελτιστοποιήθηκε από τους Φοιτητές μας στον χώρο του Ιδρύματος, εντυπωσιάζοντας για την τεκμηριωμένη μελέτη και ανάλυση κάθε λεπτομέρειας στο σχεδιασμό και υπολογισμό του οχήματος καθώς και με την άριστη μετουσίωση του μοντέλου CAD από τις υπολογιστικές προσομοιώσεις σε πραγματικές ομαλές επιφάνειες υψηλής αισθητικής, μέσω πολύπλοκης κατασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία σασί τεχνολογίας Carbon-Fiber Monocoque.

Η πανέμορφη Όρκα των φοιτητών μας, που διακρίθηκε πέρσι με το 1ο βραβείο σχεδιασμού (Design Award) ανάμεσα σε 166 ομάδες, κατάφερε φέτος με μια σημαντική βελτίωση στο ηλεκτρολογικό/ηλεκτρονικό μέρος του οχήματος να πετύχει μια βελτίωση της κατανάλωσης σε 452km με 1kWh που αντιστοιχεί σε κόστος μετακίνησης περίπου 0,2 για κάλυψη απόστασης Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αποδεικνύοντας την αποδοτικότητα και αξιοπιστία του οχήματος και ξεπερνώντας πολλές θρυλικές ομάδες με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον αρχηγό της ομάδας Ανδρέα Σταυρίδη, στα παιδιά από τα Τμήματα Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων της Σχολής Μηχανικών, στη φοβερή οδηγό μας Νικολέτα Χύσκα από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, στον συνάδελφο Καθηγητή Ηρακλή Βυλλιώτη για την υποστήριξή του από πλευράς Ηλεκτρολόγων και ένα ευχαριστώ στη Διοίκηση του ΠΑ.Δ.Α. και στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων που έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές της ομάδας να μεταβούν στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν στον αγώνα. Μέχρι πέρσι το ταξίδι γινόταν με ίδια έξοδα των φοιτητών για να μην ξοδέψουν τα χρήματα από τις χορηγίες που ήταν απαραίτητα για την κατασκευή του οχήματος. Ελπίζουμε για την επόμενη χρονιά σε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον συμμετοχής από φοιτητές όλων των Τμημάτων επειδή η ομαδική εργασία είναι το διαβατήριο της επιτυχίας!

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος,

Κωνσταντίνος Στεργίου

Αποτελέσματα Αγώνων : Shell Eco-marathon 2018