Ευρωπαϊκές ημέρες συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ευρωπαϊκές ημέρες συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

4 Οκτωβρίου 2021 - 10 Οκτωβρίου 2021

Το τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Συντήρησης 2021». Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations–ECCO) που στοχεύει να προβάλει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό σχετικά με τον σημαντικό ρόλο της συντήρησης στη διαφύλαξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην Ελλάδα ο θεσμός αυτός υποστηρίζεται από φορείς που σχετίζονται με την συντήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομίας, όπως είναι η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM. 

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και το τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης κάθε χρόνο συμμετέχει σε αυτές. Το 2021 οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν έχουν διάρκεια από τις 4 -10 Οκτωβρίου.

https://www.ssaette.gr/european-day

Παρακολουθείστε τις εκδηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :
https://www.facebook.com/dsanm.culture/
https://el-gr.facebook.com/icom.helleniccommittee
https://www.facebook.com/Ssaette-411804812331784

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
4 Οκτωβρίου 2021
Τέλος:
10 Οκτωβρίου 2021
Κατηγορία Εκδήλωση: