Χαιρετισμός Κοσμήτορα

Βασιλεία Ι. Σινάνογλου,
Καθηγήτρια

“Η αριστεία δεν είναι ποτέ κάτι τυχαίο. Είναι πάντα το αποτέλεσμα υψηλής πρόθεσης, ειλικρινούς προσπάθειας και έξυπνης εκτέλεσης….  Αριστοτέλης”

Χαιρετισμός Κοσμήτορα

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠAΔΑ). Η Σχολή ιδρύθηκε με το Ν.4521/2018, λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιουπόλεος Άλσους Αιγάλεω (Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω) και συγκροτείται από τα παρακάτω δύο (2) Τμήματα:

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών

 

Η Σχολή Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προσφέρει σύγχρονα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών τα οποία διαρκώς επικαιροποιούνται βάσει των νέων εξελίξεων της έρευνας και της τεχνολογίας στην επιστήμη των τροφίμων, έτσι ώστε οι σπουδές που προσφέρονται να έχουν σύγχρονο, δυναμικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Επίσης τα τμήματα της Σχολής έχουν οργανώσει προγράμματα διδακτορικών σπουδών και συμμετέχουν σε προγράμματα κινητικότητας προσωπικού και φοιτητών.

Τα Προγράμματα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών έχουν σχεδιασθεί ώστε να αναπτύσσονται μέσα από σύγχρονο και ολοκληρωμένο αναλυτικό περίγραμμα μαθημάτων και λοιπών δραστηριοτήτων εκπαίδευσης, αξιοποιώντας, συνθέτοντας και εξελίσσοντας τη διεθνή τεχνογνωσία και βασίζονται στα μαθησιακά αποτελέσματα.

Η Σχολή Επιστημών Τροφίμων στελεχώνεται με υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και επιτυγχάνει τον σκοπό της υιοθετώντας σύγχρονες και καινοτόμες διεθνείς πρακτικές εκπαίδευσης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, προσαρμοσμένων στη διεθνή και την ελληνική πραγματικότητα.

Στα Τμήματα της Σχολής έχουν ιδρυθεί τέσσερα (4) ερευνητικά εργαστήρια τα οποία στοχεύουν στην εκπόνηση ερευνητικού έργου υψηλού επιπέδου και αναγνωρισιμότητας, επιδεικνύουν σημαντική δραστηριότητα στην προσέλκυση χρηματοδότησης, ενισχύουν την εξωστρέφεια με νέες συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, επιδιώκουν τη διασύνδεση με παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς και συμβάλλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη καινοτόμων πεδίων έρευνας και τεχνολογίας. Στην δραστηριότητα των ερευνητικών εργαστηρίων συμμετέχουν οι φοιτητές/τριες μέσω της εκπόνησης πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, ενδυναμώνοντας έτσι την ερευνητική κουλτούρα των φοιτητών και ενισχύοντας τη σύνδεση εκπαίδευσης και έρευνας.

Η Σχολή Επιστημών Τροφίμων στοχεύει στην προαγωγή της αριστείας στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, στην συνεχή ανοδική της πορεία στον Πανεπιστημιακό χάρτη και στη συμβολή της, μέσω της επιστημονικής γνώσης και της δημιουργίας, στην ευημερία και την πρόοδο της κοινωνίας.

 

Βασιλεία Ι. Σινάνογλου

Κοσμήτωρ