Κορκίδης Βασίλειος

 

Κορκίδης Βασίλειος
Εξωτερικό Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης

Πρόεδρος εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητήριου Πειραιώς

Ο Βασίλης Κορκίδης γεννήθηκε στον Πειραιά.

Αποφοίτησε από την Ελληνο-γαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Southampton, όπου σπούδασε Ναυπηγός με πτυχίο (BSC HONORS) στη Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων. Απέκτησε Master στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) και το Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές (MSC).

Διευθύνει τις δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται από το 1961 στις εισαγωγές – εξαγωγές ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας της Εργασίας, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), μέλος του Δ.Σ. της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αντιπρόεδρος στο γηροκομείο Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce.

Είναι Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, Αντιπρόεδρος στην Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων (Ε.Ε.Ν.), μέλος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.