Πρόσκληση στη Βραδιά Ερευνητή 2022

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρόσκληση στη Βραδιά Ερευνητή 2022

30 Σεπτεμβρίου 2022 @ 7:00 μμ - 11:00 μμ

researchers night

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,

Διοργανώνεται και εφέτος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο κτίριο Αβέρωφ του ΕΜΠ, επί της οδού Πατησίων.

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση του ΕΜΠ, το κτίριο Αβέρωφ επί της Πατησίων ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται το ευρύ κοινό, προβάλλοντας το ερευνητικό έργο του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων της Αττικής, με έμφαση στη διασύνδεση της Έρευνας με την Εκπαίδευση και την Απασχόληση μέσω της Καινοτομίας για την Ανάπτυξη και την Αειφορία. Με την επαναλαμβανόμενη αυτή εκδήλωση επιτυγχάνεται την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη η μαζική προσέλευση χιλιάδων κόσμου, κυρίως πολιτών της Αθήνας, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα.

Η έμφαση φέτος δίδεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, αλλά και στο ρόλο της διεθνούς συνεργασίας στην έρευνα για τη διασφάλιση της ειρήνης. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητικές δράσεις αναφορικά με τις θεματικές περιοχές του νερού, των εδαφών, των κλιματικά ουδέτερων, ανθεκτικών και έξυπνων κτηρίων και πόλεων καθώς και άλλα θέματα αιχμής, όπως το ενεργειακό έχουν εξέχουσα θέση.

Από το 2019 η παρουσία των ερευνητικών ομάδων του Πα.Δ.Α. στην εν λόγω εκδήλωση είναι συνεχής και ενθουσιώδης, συμβάλλοντας σημαντικά στην ευρύτερη αναγνώριση του Πανεπιστημίου μας, την προβολή του ιδιαίτερα αξιόλογου ερευνητικού έργου που γίνεται από τα μέλη του Πα.Δ.Α. και την ευρύτερη απήχησή του στους νέους και την κοινωνία. Αξίζει να επισημανθεί η παρουσία των ομάδων του Πα.Δ.Α. στην εν λόγω εκδήλωση ΚΑΙ κατά τα έτη της πανδημίας 2020 και 2021, που η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ αναδιοργανώθηκε σε διαδικτυακή βάση, παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακούς επισκέπτες στην Ελλάδα, αλλά και ανά την υφήλιο, προβάλλοντας μέσω livestreaming ερευνητικές δραστηριότητες και πρωτότυπους σχεδιασμούς και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης.

Εφέτος η εκδήλωση επιστρέφει στη δια ζώσης διοργάνωσή της. Στα πλαίσια αυτά περί τις δέκα ερευνητικές ομάδες του ΠΑΔΑ έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα παρουσιάσουν τα ερευνητικά τους επιτεύγματα και τις δραστηριότητές τους, ενισχύοντας για μία ακόμη φορά την παρουσία του Πανεπιστημίου μας στην εν λόγω εκδήλωση – διοργάνωση της έρευνας.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με την παρουσία σας στην εν λόγω εκδήλωση.

Η ομάδα συντονισμού της συμμετοχής του ΠΑΔΑ στη Βραδιά του Ερευνητή

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα:
7:00 μμ - 11:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Χώρος Διεξαγωγής

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Κτίριο Αβέρωφ, Πολυτεχνείο Πατησίων)
28ης Οκτωβρίου 42
Αθήνα, 10682 Greece
+ Χάρτης Google