ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ

Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω

Η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγάλεου, περί των οδών Μήλου, Αγ. Σπυρίδωνος, Δημητσάνης και Εδέσης. Καταλαμβάνει συνολική έκταση 60 στρεμμάτων περίπου, κτίρια συνολικής επιφάνειας 60.000 m2, στα οποία βρίσκονται ορισμένα από τα Τμήματα και τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Συνολικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη υπάρχουν 16 κτίρια για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

 

Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα

Η Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα βρίσκεται στο Δήμο Αιγάλεω, επί των οδών Π. Ράλλη και Θηβών, μέσα στην περιοχή του Αρχαίου Άλσους, όπου χτίστηκε η περίφημη σχολή του Πλάτωνα καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη τον 11ο αιώνα μ.Χ. Αυτή η εκκλησία ήταν η αφετηρία του «κρυφού σχολειού» κατά τη δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την πτώση της Κωνσταντινούπολης. Η Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα εκτείνεται σε συνολική έκταση 100.000 m2, ενώ η κατοικημένη έκταση υπερβαίνει τα 50.000 m2. Συνολικά υπάρχουν 8κτίρια για να καλύψουν όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές ανάγκες.

 

Πανεπιστημιούπολη Αθηνών

Η Πανεπιστημιούπολη Αθηνών βρίσκεται βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Αθηναίων, Λεωφ. Αλεξάνδρας 196. Τα επίσημα εγκαίνια του εμβληματικού κτηρίου -με έκταση που ξεπερνά τα 7.000m2– πραγματοποιήθηκαν στις 16 Μαρτίου 1931.

Η βλάστηση στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω

Η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω καλύπτεται από φυσική βλάστηση με πεύκα στα ανατολικά. Η υπόλοιπη έκταση περιλαμβάνει καλλιεργημένους κήπους με καλλωπιστικά φυτά, όπως φοίνικες, τριαντάφυλλα, μπουκαμβίλιες κ.λπ.

Η βλάστηση στην Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα

Η Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού αρχαίου ελαιώνα της πόλης των Αθηνών, με κάποια ιερά δέντρα που χρονολογούνται από το 480-450 π.Χ. . Η αναβάθμιση και αναφύτευση του ελαιώνα ήταν μέρος των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.