Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω

video
play-sharp-fill

Η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγάλεω, περιστοιχιζόμενη από τις οδούς Μήλου, Αγ. Σπυρίδωνος, Δημητσάνης και Εδέσσης. Καταλαμβάνει συνολικά μια έκταση 60 περίπου στρεμμάτων. Η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω περιλαμβάνει κτήρια συνολικής μικτής επιφάνειας 60.000 m2 στα οποία στεγάζονται κάποια από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και οι διοικητικές υπηρεσίες. Εντός της Πανεπιστημιούπολης έχουν αναπτυχθεί συνολικά 16 κτήρια τα οποία καλύπτουν το σύνολο των αναγκών.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες υλοποιούνται στις αίθουσες διδασκαλίας της Πανεπιστημιούπολης. Το σύνολο των αιθουσών είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα έπιπλα, κατάλληλα για εκπαιδευτικούς σκοπούς και διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό (video projector, Η/Υ, Internet). Επίσης, είναι επαρκώς φωτιζόμενες, αεριζόμενες και διαθέτουν σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού.

Εντός της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω έχει αναπτυχθεί ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Το συνεδριακό κέντρο περιλαμβάνει την κεντρική αίθουσα 455 m2  και 344 θέσεων, ειδικά διαμορφωμένη και φιλική στα ΑμΕΑ. Η κεντρική σκηνή του συνεδριακού κέντρου είναι 55 m2 και περιλαμβάνει υποδομές για την πραγματοποίηση διαφορετικών τύπων εκδηλώσεων.

Η κάλυψη των γνωστικών, διδακτικών και ερευνητικών αναγκών τόσο του ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και των φοιτητών καλύπτονται από τη βιβλιοθήκη η οποία έχει αναπτυχθεί εντός της Πανεπιστημιούπολης. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών, η βιβλιοθήκη διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή βιβλίων και έντυπων επιστημονικών περιοδικών, οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών περιοδικών και βάσεων δεδομένων που διατίθενται μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Heal-Link). Τόσο ο σύγχρονος εξοπλισμός όσο και το ανθρώπινο δυναμικό καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες μιας σύγχρονης ακαδημαϊκής βιβλιοθήκης. Το κτήριο της βιβλιοθήκης εκτείνεται σε δύο ορόφους με τη συνολική επιφάνειά του να αγγίζει τα 2.520 m2 και είναι προσβάσιμο και από άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού διαθέτει ράμπες μετακίνησης αλλά και χώρους ειδικά διαμορφωμένους. Η βιβλιοθήκη διαθέτει βιβλιοστάσιο, αναγνωστήριο (κλασικό και ηλεκτρονικό), αίθουσες συσκέψεων, χώρο αρχειακής συλλογής, γραφεία προσωπικού, καθώς και αρκετούς βοηθητικούς χώρους.

Στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω υπάρχει μεγάλος αριθμός θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές και τους επισκέπτες.

Τόσο η έκταση όσο και η διάταξη της Πανεπιστημιούπολής Άλσους Αιγάλεω εγγυάται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και διευκολύνσεων προς τους φοιτητές και δημιουργεί, παράλληλα, μια φιλική ατμόσφαιρα προάγοντας έτσι την αίσθηση της κοινότητας.

Η Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω, εκτός από τους χώρους διδασκαλίας και έρευνας, διαθέτει εστιατόριο, γυμναστήριο, χώρους υγειονομικής περίθαλψης, κυλικεία και χώρους αναψυχής για τους φοιτητές. Το σύνολο των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης φυλάσσεται από προσωπικό ασφαλείας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.