Μήνυμα Προέδρου

Γιάννης Βογιατζής,
Αν. Καθηγητής

“Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους φοιτητές μας όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να θέτουν τους δικούς τους στόχους και να προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να τους κατακτήσουν ώστε να αλλάξουν προς το καλύτερο τον κόσμο στον οποίο ζούμε”

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και προκλήσεων. Καθημερινά διαβάζουμε για εξελίξεις σε έννοιες όπως τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική και αυτόνομα οχήματα. Ταυτόχρονα, λέξεις και όροι όπως Big Data, Data Science, Data Mining, Machine Learning, Virtual and Augmented Reality, Smart home, Smart cities, smart Industry, smart  everything, Internet οf Things, Internet of everything, Quantum Computing, 3d printing, 3d scanning και Block chain, μεταβάλλουν τη ζωή μας και προσδιορίζουν το μέλλον της καθημερινότητάς μας.

Και όπως συμβαίνει πάντα, κάθε αλλαγή φέρνει σημαντικές ευκαιρίες. Οι επιστήμονες πληροφορικής και υπολογιστών είναι εκείνοι που, σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλους επιστήμονες και επαγγελματίες, διαμορφώνουν  τις μελλοντικές εξελίξεις και καθορίζουν το αύριο.

Στο Τμήμα μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις αυτές και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τα προγράμματα σπουδών, αλλά και το περιεχόμενο των μαθημάτων, ώστε οι απόφοιτοι να είναι σε θέση όχι μόνο να ανταποκριθούν στις αναδυόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας αλλά και να τις καθορίσουν.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους φοιτητές μας όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να θέτουν τους δικούς τους στόχους και να προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να τους κατακτήσουν ώστε να αλλάξουν προς το καλύτερο τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι γνώσης, σε μια περιπέτεια με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τον καθένα από εσάς, αλλά και τον κόσμο μας.

Καλωσήλθατε στο Τμήμα μας!

 

Γιάννης Βογιατζής,

Αν. Καθηγητής