Πανεπιστημιούπολη Αθηνών

video
play-sharp-fill
0 02 05 9de396ee11d58916dc8af165e5e2c24e83cb0facb81bf39b665331b3aa590676 1c6d990b9c0a43

Η Πανεπιστημιούπολη Αθηνών βρίσκεται στα βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας στους Αμπελόκηπους στον Δήμο Αθηναίων, επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας 196. Η Πανεπιστημιούπολη Αθηνών στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της πρώην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σε ένα κτήριο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας το οποίο έχει κριθεί πριν από λίγα χρόνια διατηρητέο. Τα επίσημα εγκαίνια του διατηρητέου κτηρίου έλαβαν χώρα στις 16 Μαρτίου 1931.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες υλοποιούνται στις αίθουσες διδασκαλίας της Πανεπιστημιούπολης. Το σύνολο των αιθουσών είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα έπιπλα, κατάλληλα για εκπαιδευτικούς σκοπούς και διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό (video projector, Η/Υ, Internet). Επίσης, είναι επαρκώς φωτιζόμενες, αεριζόμενες και διαθέτουν σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού.

Εντός της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών έχει αναπτυχθεί ένα σύγχρονο μικρό συνεδριακό κέντρο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αισθητική και τη σύγχρονη τεχνολογία, με σκοπό τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

Η κάλυψη των γνωστικών, διδακτικών και ερευνητικών αναγκών τόσο του ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και των φοιτητών καλύπτονται από τη βιβλιοθήκη η οποία έχει αναπτυχθεί εντός της Πανεπιστημιούπολης. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών, η βιβλιοθήκη διαθέτει μια σημαντική συλλογή βιβλίων και έντυπων επιστημονικών περιοδικών, οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών περιοδικών και βάσεων δεδομένων που διατίθενται μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Heal-Link).

Η Πανεπιστημιούπολη Αθηνών εγγυάται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και διευκολύνσεων προς τους φοιτητές και δημιουργεί, παράλληλα, μια φιλική ατμόσφαιρα προάγοντας έτσι την αίσθηση της κοινότητας.